Zihnin Arka Sokakları

"Ve en sonunda göreceğin aşk, verdiğin aşka eşit olacaktır." - The Beatles (The End) 🎵🐝💕🌻🌍🐾

30 Ocak 2022 Pazar

Sohbet Tadında Şalanj #5


Önceki soru.

5) Hayatta bugünlere kadar gelebilmeni ne sağladı?
Ah bir bilsem. Bilakis iki senedir "iyi geldin" diyorum kendime. Motivasyonum ne olabilir? İnanın hiç bilmiyorum. Çocuğum yok. Evli değilim. Hayatımda biri de yok. Ufukta görünen de yok. Sadece bir kedi babasıyım. Tutkuyla sarıldığım ve koşulsuz sevip inandığım iki şey sayabilirim hayatta: doğa ve müzik. Bir ağaç her zaman heyecanlandırır. Güzel bir şarkı her zaman haz verir. Bunlar harici hiçbir şeyden tat aldığımı söyleyemeyeceğim. Hele bir de bana "yaşam" itkisi verecek, ohoo zor işler... Viktor Frankl okudunuz mu? Okumadıysanız eğer okuyun. İnsanın Anlam Arayışı kitabını. "Çok satanmış ayol kaçalım" demeyin. Güzel kitap. Tabii yazarı biraz fazla iyimser ve yer yer inançlarına sıkıca bağlı buldum (kendi bileceği iş). Yani ben toplama kampında olsam herhalde iki dakika düşünmeden tellere koşardım. Yaşamak için çabalamazdım (kamp yaşamına dair ürkütücü detayları okudukça oturduğum yerden hayali tellere koşasım gelmişti). Fakat Frankl o kadar ilginç psikolojik okumalar yapıyor ki, "yahu hakikaten devam etmeye değer bir şeyler olabilir" diyorsunuz.



8 yorum:

  1. Varoluşçu terapilerin babasıdır. O ve Rollo May, çok satar olsa bile, orta yaş döneminde mutlaka okunacak isimler..
    Anlam arayışının sıklıkla anlamsızlık ve nihilizmle sonuçlandığına şahit oldum maalesef ama bunun kolaya kaçma olduğunu düşünüyorum..
    Doğa ve müzik az şey değil, şanslısın bence, birşeylerin içine girmek ve onlara asılı kalmak sanırım bizi bugüne getiren..
    Güzel konu, 1 haftam var düşünecek :) İyi haftalar dilerim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Logoterapi ilgimi çekti hakikaten :) Orta yaş sayılmaya ramak kalmışken bu kitabıyla tanışmış olmam ilginç. Geçenlerde bahsettiğiniz nihilizme meyilim sebebiyle bir dostum tavsiye etmiş, "Zihin kafanı topla ve git şunu oku lütfen" demişti :)) Bir yere kadar iyi geldiğini hissettim ama bittiğinde mesaj olarak şunu gönderdim: "ben olsam tellere koşardım" :D Biraz daha düşünüp okumaya ihtiyacım var sanırım... güzel haftalar!

      Sil
  2. bozkırkurdu 'nun tekrar dönmüş biri olarak şu ara ne okusam diyordum yine imdadıma yetiştin hemen bu gece başlıyorum bu kitaba umarım mobi formatını bulabilirim :)
    "doğa ve müzik" keşke senin gibi insanlar daha çok olsa çevremde , ben bir ağaca kocaman sarıldığımda güzel bir müzik duyup heyecanlandığımda insanlar deli gözüyle bakıyor bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya "delilerin" hatırna dönüyor da olabilir :))

      Epeydir Hesse okumadığımı hatırlattın. Fakat elim pek gitmiyor. Ruhani ve içsel bir şeyler okumaya hazır hissetmiyorum :D Bir müzik adamının biyohrafisinii okuyorum bugünlerde. Yazacağım :)

      Sil
    2. hangi kitapmış o google'ladım yine de bulamadım ?

      Sil
    3. Yarınki yazımda :)) kendi kendime fragman koydum ahaha

      Sil
  3. Ayrıca bizler deli değiliz onlar çok normal :P

    YanıtlaSil