Zihnin Arka Sokakları

"Ve en sonunda göreceğin aşk, verdiğin aşka eşit olacaktır." - The Beatles (The End) 🎵🐝💕🌻🌍🐾

19 Kasım 2018 Pazartesi

Simple Minds - Walk Between Worlds (2018)


Yine Simple Minds albümü yine koca bir zafer. Adamlar otuz senedir kalitelerini düşürmemeyi başarıyor. Her yeni albümde grup rüştünü ıspatlıyor. 1980'lerin kafasında müziğe atılan ama 2010'ların sound'una da karakterini yedirebilen yetenekli bir grup.

Vaktiyle U2 ile karşılaştırılırdı. Seksenlerde Simple Minds yarışı alırken doksanlı yıllarda oyum U2'dan yanadır. Fakat iki binlerin sonuyla bu yarışı yine Simple Minds burun farkıyla götürmekte. Bir koltukta rock müziği öbür yandaysa dansı taşımak her baba yiğidin harcı değil. New wave ve punk ruhunu da kaybetmiyorlar bu sırada. Vay ki ne vay. Bir albümün kapağında Simple Minds yazıyorsa hiç tereddüt etmeden alın ve dinleyin derim.

2018 model yeni Simple Minds oyuncağımızın ismi Walk Between Worlds. Andy Gillespie'nin gruptan ayrılmasından sonra çıkan ilk albüm kadroda bazı büyük değişikliklere de rastlamak mümkün. Mesela grubun davulcusu Mel Gaynor, bu albümün ardından grubu tamamen bıraktı. Peter JohnVettese tekrardan döndü.

Her şeye rağmen canavar gibi albüm. Bence New Order'la beraber dans-rock ara türünün hakkını en iyi veren grup hiç şüphesiz Simple Minds. Kulağa kolay gelse de bu türleri harmanlamak gerçekten ciddi bir iş. Önceki albümünde de dans nağmeleri ön plandaydı fakat bu albümde olay neredeyse disko topuna taşınmış. Bir yanda tatlı synthler öbür tarafta punkvari isyan.

Umarım bir gün kendilerini sahnede izleyebilirim. Konserine gitmek istediğim on gruptan biridir.

Şarkı şarkı yazmak istemiyorum. Özellikle dinlerken keyfi siz dinleyicilere bırakma taraftarıyım. Ama önerdiğim şarkılardan başlamak keyfinizi taçlandıracaktır.

Bunları Dinlemek Lazım: Magic, Summer, Walk Between Worlds, Sense Of Discovery

2 yorum:

  1. U2 demişşsin ama ben küçük, çoook küçükken Simple Minds ve Simply Red'i karıştırırdım. Favorim Simply Red idi ama :))

    Dinlenecekler arasında eklendi. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simply Red hiç dinlemedim doğru düzgün desem ? Ödev olsun bana hemen.

      Sil