Evvelki soru.
6) Barışmanız gereken gerçek ne?
Kendini akışa bırakabilmek. Çok zor farkındayım. Senelerce buna direndim. Ama farkettim ki "her şey bir yerde olacağına varıyor". Kaderci yaklaşmıyorum meseleye. Seçimlerimizden sorumluyuz. Yaptıklarımızdan. Yapmadıklarımızdan. Söylediklerimizden. Susmalarımızdan. Ama günün sonunda da ne kadar yırtınsak da ne olacaksa o yaşanıyor. Elimizden geleni yapmalı. İyi dilekler dilenmeli. Ve sabretmeli. İnsanın çilesi "zaman". Bazen çok hızlı akıyor, bazen geçmek bilmiyor. Zamanla da barışabilmeli. Hocaların hocası Marcel Proust zamanla kavgaya tutuşmuş, elli beş cilt kitap yazmış, sen nasıl barışacaksın be adam diyebilirsiniz; e haklısınız yani ne diyeyim.
6 Şubat 2022 Pazar
Sohbet Tadında Şalanj #6
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
haddim olmadan bir tavsiye verebilirim insan "kabullenmeyi" öğrenince kendini akışa bırakabilmek de daha kolay oluyor , kabullenmek birçok şeyin anahtarı gibi geliyor kendin ne kadar başarabiliyorsun dersen o şüpheli tabi ki
YanıtlaSilÇok zor yahu :(
SilSöylemiş olduğunuz şey benim için de o kadar zor ki anlatamam. Bu soruyu bana sorsalar ben de aynı cevabı verirdim ama başarabilir miydim bilemiyorum. Olayın içindeyken akışına bırakıp “dur bakalım bi,neler olacak” demediğim için bir cok şeyi elime yüzüme gözüme bulaştırmışlığım vardır. Sanırım bu bir eksi, ve artı doğurmuyor. “En azından çok çabalama sal” diye tembihlesem de yine günün sonunda yatağa girince “acaba acaba acaba” diye kurcalayıp büyütüyorum. Bunun bence biraz karakter ile de ilgisi var. Bazı insanların sülalesi rahat. Kesin kanaatım bu, ve ben onlardan değilim.
YanıtlaSilBen de hiç değilim :D Felaket içim içimi yer. Fakat zamanla ister istemez bu yeti gelişiyor. Her zaman uygulayamıyorum. Yine de düne nazaran "rahatım" :))
SilGerçekten her şey olacağına varıyor. Şu yaşımda anladığım en net şey:) "Akışına bırakmak" tembellik etmek ya da boş vermek değil. Anlatamıyorum şimdi. Kafamdakileri anlatmak uzun sürecek ve üşeniyorum :) Anladım ama ben seni:)
YanıtlaSil