Zihnin Arka Sokakları

"Ve en sonunda göreceğin aşk, verdiğin aşka eşit olacaktır." - The Beatles (The End) 🎵🐝💕🌻🌍🐾

2 Şubat 2017 Perşembe

Kanye İtirafı

Neredeyse sekiz yıldır yazıyorum burada. Hip-hop veya rap müzik üzerine neredeyse hiçbir şey yazmadım. Çünkü çok dinlediğim türler arasında yer almıyorlar. Fakat eski hip-hop gruplarını severim. Beastie Boys mesela baya severim. Public Enemy gene iyidir. Yeni şarkıcılardan Nas, Eminem ve Lil Wayne fena değil. Aralarda şarkılarını dinlerim. 

Fakat 2000'lerin hip-hop müziğinde Kanye West'in yeri bende ayrıdır. Kendisini hiçbir şekilde sevmiyorum. Hem kendisinden hem de o korkunç eşiniden nefret ediyorum. Bunu kenara not edelim. Müziğini kendisinden ayırırsam aslında çok sağlam bir müzikal kariyer karşımıza çıkar. 

Hele ki Graduation ve My Beautiful Dark Twisted Fantasy albümleri benim gibi saplantılı bir rock dinleyicisi için dahi kayıtsız kalınamayacak değerde. Rahatlıkla başyapıt diyebilirim ikisi için de. Son albümlerinden biri Yeezus ve onu meşhur bir şarkıcı yapan 808's And Heartbreaks için güzel şeyler söyleyebilirim. Kalan çalışmalarına kefil olamıyorum maalesef. Ama dediğim gibi yani, iki tane başyapıt vermiş, haricinde iki tane de güzel albüm yayınlamış.

Kürksever karısından ve sevimsiz hallerinden ötürü kendisinden de hiç hazetmiyorum. Bir kere daha söyleyeyim. Sokakta görsem yuhalayacağım adamlardan biri hatta. Fakat güzel şarkılar yapıyor. Hakkını vermeliyim. En sevdiğim şarkılarından bir liste hazırladım. 10 günlük yokluğumda..

Tüm zamanların benim için en güzel hip-hop şarkısı olan Flashing Lights ile başlıyor. Nip-Tuck dizisiyle hayatıma giren bu şarkı için ne kadar güzel şeyler yazsam yetmez. Acayip seviyorum. Yeezus çok eleştirildi zamanında, fakat Black Skinhead aşırı kalıpdışı bir şarkı. POWER zaten bulunduğu süper albümün en süper şarkılarından biriydi. Ayin gibi. Rezalet son albümün tek katlanılır şarkısı olan No More Parties In LA'yi de ekleyeyim dedim. Graduation'ın düetlerinden biri Homecoming. Mükemmel altyapısıyla çıldırtan şarkı Blame Game'i atlayamazdım haliyle (zaten Kanye'yi bu kadar iyi yapan adamın altyapıları). En sevdiğim ikinci şarkısı All of the Lights'ı listemin ortalarına yerleştirdim. Rihanna, Elton John, Kid Cudi, Alicia Keys ve Fergie var bu şarkıda konuk olarak (bir tek Zihin'i çağırmamışlar). Stronger unutulmazlardan. Felaket ötesi 80'ler kokan Paranoid'e aşık olmamak elde midir ? Yine efsane çalışmadan bir klasik Gorgeous. Epik denebilecek bir şarkı Runaway'i mutlaka dinlemenizi istiyorum. Kederlenelim Bad News diyelim.

6 yorum:

  1. Kanye West'i sadece birileriyle düet yaparken dinlemeyi seviyorum. Mesela Eminem ile ya da Bruno Mars ile falan. Tek başına dinlerken yoruyor daha doğrusu sıkıyor beni. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel oluyor düetleri katılıyorum :) Fakat albümlerini de severim. Hazır Eminem demişken onun da Relapse ve Recovery albümleri iyi.

      Sil
    2. Eminem deyince benim işin akan sular duruyor tabi. Albümleri için ayrımcılık yapamıyorum kolay kolay ama Encore ve Recovery albümleri özeldir benim için. :)

      Sil
    3. Kanye de benim Eminem'im sanırım ya :D Utanarak bunu söylemem gerekirse eğer...

      Sil
  2. https://s3.amazonaws.com/wp_media-prod/app/uploads/2013/09/inside-the-mind-of-kanye-west-infographic.png

    YanıtlaSil