11 Mart 2021 Perşembe

Geleceğin Konserleri


Dünyanın bazı yerlerinde (Hollanda ve Yeni Zelanda) ufak ufak tadımlık konserler verilmeye başlandı. Bu elbette umut verici. Yakın zamanda olmasa bile bir süre sonra tekrardan güzel günlere dönülebileceğinin işaretleri. Şimdiden hayaller kurmak için erken olsa da 2022 içinde yeniden konserlerle buluşabileceğimizi düşünüyorum. Nasıl olur bilmiyorum. Ama bir yerden başlanacaktır.

Ülkemizde de gelecek yılın konserlerine dair duyurular yapılmaya başlandı. Demek ki bir altyapı hazırlığı var. Eh, aşılama da önemli bir yere gelecektir o günlerde. Şimdiden kalbim güp güp atmaya başladı. Avusturya menşeili black metal grubu Harakiri for the Sky, ilk açıklananlardan. 16 Ocak gecesi Kadıköy'de sahne alacaklar her şey yolunda giderse. Normalde açıkçası black metal tercih eden birisi değilim. Metal dinlerim (doom metal, thrash metal, speed metal, hatta çok nadir death metal) ama o alt türe karşı bir sevgim yok. Çünkü kafam götürmüyor. Lakin Harakiri for the Sky iyi bir grup ve ben bir seneden fazla bir süredir konserlerden uzağım (herkes gibi).

Artık öyle bir noktaya geldim ki, gördüğüm ilk konsere dalma noktasındayım. Şuymuş buymuş hiç ilgilenmeden. Dün burun kıvırdığım şarkıcılara gruplara bile razıyım. Yeter ki o titreşimleri göğsümde hissedeyim. Yeter ki tanımadığım insanlarla birlikte şarkılara eşlik edebileyim. Muhtemelen ilk konserimde de çocuklar gibi heyecanlanacağım. Yeniden tanışıyormuş gibi. Insomnium ve Dark Tranquility'nin (aman yarabbi) şehrimize geleceğini biliyor muydunuz?

O kutlu günler gelene kadar gelin müthiş bir Placebo cover'ı ile kurtları dökelim.

3 yorum:

  1. Şu günler geçsin, herkes deli gibi gezecek tozacak, eğlenecek, gör bak! :) Yemin ederim o günlerin hayaliyle dik duruyorum ancak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden boyun egzersizleri yapayım da metal konserlerinde telef olmayayım :D Hazır olmak lazım :))

      Sil