Zihnin Arka Sokakları

"Ve en sonunda göreceğin aşk, verdiğin aşka eşit olacaktır." - The Beatles (The End) 🎵🐝💕🌻🌍🐾

7 Ağustos 2019 Çarşamba

Yazlık Şarkılar

Ergenlik gruplarımdan biri olan saygıdeğer Pixies'ten yeni bir albüm daha geldi. Nasıl çocukça sevindiğimi anlatamam. Pixies her şeye rağmen ilk günlerdeki enerjisiyle çalan, söyleyen nadir gruplardan. Ve benim de en güzel konser anılarımda 2014 İstanbul konseri (hatta 5 konser say deseniz içindedir). Bizler şimdilik 13 Eylül'ü beklerken Beneath the Eyrie'nin şerefine yayınlanan ilk şarkı olan On Graveyard Hill'e yumulalım (Catfish Kate de çıktı). Yeniden çocukluğuma döndüm.


Açıkçası ben kendisini tanımıyorum. Fakat öneriler kısmında önüme düştüğünde tesadüf eseri dinledim ve bayıldım. Ezra Furman'ı tanıyor musunuz? I Wanna Be Your Girlfriend diyor. Kirli rock n'roll ağzıyla. Şarkı gibi şarkı. Efil efil yaz akşamları dinlemelik.


Little Simz geçtiğimiz yıllarda ülkemize de gelmiş. Fakat duymadım. Bugün konser verse koşar adım giderim. Yıldızı parlayan kadın hip-hop'çılardan biri. Her daim kalbimizde biriciğimiz Nicki Minaj olsa da peşinden gelenler de epey donanımlı. Janelle Monáe ve Lizzo unutulmamalı. Dikkatli olsun bence. Venom o zaman.



Vaktiyle sayfamda ilan-ı aşk ettiğim Angel Olsen hanımefendi yine zehirli oklarını salladı bana. Mark Ronson'ın çok konuşulan ama benim vasat bulduğum albümde konuk sanatçı olarak yer alıyor ve True Blue diyor. İsmiyle müsemma kendisi. Meleksi vokaliyle aşık etti beni kendine (kaçıncı vuruluşum). Ah Angel ah. Jennifer Lopez'e yedi bin lira bayılmadık ama sen gel locaları bile kapatırız (kapatamadı).



Bu şarkı Mart ayında yayınlandı aslında fakat tembel arkadaşınız yeni keşfedebildi maalesef. Fazla söze gerek yok bence. Sesi kökleyin, dans! Seksenler ruhu var. Daha ne olsun. Müzik grubum olsa herhalde bu tarz synthpop şarkılar kaydederdim (rock molalarımda). Ayakkabılar fora.


4 yorum:

  1. Pixies'i çok severdim, albüme çok sevindim. Ezra ve repçi abla çok iyiymiş. Rep dünyasına çok yabancıyım.
    <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CESSIE ^_^

      Pixies hiç bitmesin. Cici bir grup. Rap ve hiphop konusunda ben de çok uzağım aslında fakat bazı dinlediklerim var. Eski toprakl Nas (ki bence yaşayan en büyük hiphopçı), Beastie Boys, Public Enemy gibi isimleri dinliyorum ben genelde. Tek utancım Nicki Minaj hayranlığım ahahaha :D Cidden çok kaliteli işler yapıyor ama hep poposunun gölgesinde kalıyor.

      Sil
    2. Hiç birini bilmiyorum, hepsine bakacağım. Nicki'nin poposu maalesef gölgesinde kalınmayacak bir popo değil ve sanırım o durumdan memnun. Şu şarkıyı çok seviyorum bak;
      https://www.youtube.com/watch?v=LQ488QrqGE4

      Sil
    3. Vaktiyle Kanye sevgimi itiraf etmiştim sayfamda :D Ahahaha. Kendisini zerre sevmiyorum ama adam işini iyi biliyor. Son albümü hariç her işi iyidir :) Favori şarkım da Flashing Lights. Başıma bir iş gelmeyecekse dünyanın en iyi hiphop şarkısı diyebilirim o_o

      Sil