Zihnin Arka Sokakları

"Ve en sonunda göreceğin aşk, verdiğin aşka eşit olacaktır." - The Beatles (The End) 🎵🐝💕🌻🌍🐾

19 Ekim 2018 Cuma

Mor Filler Uzay Boşluğu ve Afro Saçlar

On senedir yazıyorum. Geriye dönüyorum şöyle. Neden bu gruptan hiç bahsetmemişim. Kendimi derhal affettireyim sizlere. Feci çılgın bir grup bugünkü konuğumuz. Müthiş.

Hem psychedelic rock, hem funk rock, hem psychedelic soul yapan, hem de p-funk adında ilginç bir tür icra eden Funkadelic bugünkü konuğumuz.

Yetmişlerde çok popülerdi. Daha sonra elemanlarından bazıları öldü, kimisi de ayrıldı, Funkadelic başka boyuta geçti. Yoluna bir funk grubu olarak, Parliament, devam etti. Çılgın sanatçı George Clinton her iki grubun da beyniydi. Ama Funkadelic'i bu kadar dehşet kılan en büyük etmen bence gitaristleri Eddie Hazel'dı. Genç dostlarımız pek kendisini tanımıyor. Popüler biri olamadan dünyadan ayrıldı. Fakat bir dönem herkes tanırdı. Kimse onun gibi çalamadı. Jimmy Page ve Neil Young gibileri saymazsak. Hendrix'in bile tozunu attırabilirdi. En azından sololarda.

Jefferson Airplane, Iron Butterfly, The Doors, Moby Grape, Quicksilver Messenger Service, Grateful Dead, Love, Pink Floyd, Country Joe & the Fish, Soft Machine, The 13th Floor Elevators, Traffic,... Hepsi de efsaneydi. Bir farkla... Hazel yoktu onlarda. Gevelemeyeyim. Söz grupta. Çılgın bir yolculuğa çıkıyorsunuz; sıkı tutunun bence. Müzik tarihine adını altın harflerle yazdıran ve bir şekilde mütevazi kalan ilginç bir grup.


6 yorum:

  1. Ben 'Parliament' dönemini yakalamışım demekki... Funk setlerimin olmazsa olmaz parçası swing down swing chariot...

    YanıtlaSil
  2. Kısa da olsa kulağımızın pası silindi. Çok başarılı bir grup ne yazkki yeterince tanınamadılar. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle grupların daha çok tanıtılması lazım bence de.

      Sil