Zihnin Arka Sokakları

"Ve en sonunda göreceğin aşk, verdiğin aşka eşit olacaktır." - The Beatles (The End) 🎵🐝💕🌻🌍🐾

20 Aralık 2017 Çarşamba

Tekrar Yollarda

üştüm yollara. Bu sene bazen keyfimden bazen de kimi zorunluluktan baya yollarda oldum. Muhtemelen yılın son macerasına çıkıyorum şimdi. Döneceğim sonra. Yılbaşı gecesini evimde geçirmek istiyorum.

Sağlıklı olalım da gerisi inanın boş. Tek dileğim yıllar sonra şu araba tutması nanesini aşabilmem. Olursa, ne kitaplar okurum yollarda, şuan okuyamıyorum.

Cessie söyledi. Brautigan'ın şiirlerini basmışlar şimdi. Tam metin midir, çevirisi iyi midir, bakacağım onlara. Umarım İngilizce aslı da yandadır. Öyle kitapları seviyorum işte. Karşılaştırmalı bakabiliyorsun.

Hawkline Canavarı ve Pill Springhill Maden Kazasına Karşı'yı basarlarsa eğer inanılmaz sevinirim.

Bu yıla "konserler olmayacak mı acaba" korkusuyla gözümüzü açmıştık fakat korktuğumuz gibi kötü olmadı. Güzel şeyler seyrettik diyebilirim. Mono ve Flunk özellikle iyi geldi. 2018 daha da verimli geçecek. Bir önceki yılın tatsız anıları silindiğine göre yabancıların eskisi gibi tekrardan İstanbul'a ve Türkiye'ye uğrayacağını düşünüyorum. Öyleyse "Aman Ali Rıza Bey tadımız kaçmasın" !

Camel biletlerini tükettiniz ayrıca. Bu konuda kırgınım hepinize. İkinci ve belki üçüncü akşamlar eklenirse ona gitme şansım olabilir. LP geliyormuş seveni varsa gitsin bence. Hem Ankara'da çıkıyor hem İstanbul'da. Hurts var gene İstanbul'da. Wild Beasts var esas. Yehuuu. Angel Olson.

İstanbul Caz Festivali 25.yaşını kutlayacak. Muhtemelen yazın İstanbul'a esaslı yıldızlar gelecektir. Paralarınızı biriktirmeye başlayın yani. Sağa sola harcamayın gereksiz.

Gene meşhur duyurumuzu yapalım. Havalar soğudu. Lütfen sokak hayvanlarını gerektiğinde içeri alın. Mama ve sularını kontrol edin. Arabaya binerken de kaputa vurun şöyle.

Jens Lekman'ın sesi olalım. Kolay kolay hemcinslerime imrenmem fakat bu arkadaş kıskanılmalı.

15 yorum:

  1. Of beni de tutuyor araba. Dimdik oturup kitabı da tam yüzümün hizasında tutarsam biraz okuyabiliyorum, bu da her zaman olmuyor. Sms yazmaya çalışırken perişan olmuşluğum var :)
    Güle güle git, aynen öyle de geri gel Zihnibeyciğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı geçtim dediğin gibi mesaj yazarken bile whatsapp'e bakamıyorum ahahaha :D

      ^^ Teşekkürler Ferminaanım.

      Sil
    2. Fermina ve Zihin; isin püf noktası nefese odaklanmak. Kitabi okumaya başladığınızda yazıya degil nefese odaklanmalısınız: normalden biraz daha uzun ama çok da derin olmayan nefesler almaya calisin. Nefesi tonlayana kadar okuduğunuzdan birşey anlamayacaksınız ama bir sure sonra nefes otomatikleşecek; konsantrasyon gelişecek ve beyin mideye degil kitaba odaklanacak. (sms konusunda birsey diyemeyeceğim.)

      Sil
    3. Aaa bunu deneyelim o_O Teşekkürler Drifter.

      Sil
    4. İlk fırsatta deneyeceğim ben de, gerçekten çok teşekkürler!

      Sil
  2. Yine de yol iyidir... iyi yolculuklar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her terminalde gözümü açmasaydım iyi bir gece geçirebilirdim :D Neyse yine de dinlendim. Teşekkür ederiz :)

      Sil
  3. Hurts mü geliyor???!?!??

    YanıtlaSil
  4. Aydınlık yolların olsun Zihin. Şimdiden iyi yıllar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Size de şimdiden güzel yıllar :))

      Sil
  5. Aaa bi de;
    Bir Adana hatırlıyorum daha önceki yazılarından, gidilmiş miydi, gidilecek miydi emin değilim...

    Rota o tarafaysa diye mutlaka Kaburgacı Cabbar -sanayinin içinde- deyip kaçtım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adana'yı seviyorum fakat henüz Hatay'ın devamına geçmemiştim. Rotamda Diyarbakır, Antep ve Mardin beklemedeydi. Oralara giderken Adana'dan yine muhtemelen geçer ve Cabbar'a uğrarım. Öneri için teşekkürler Saçaklı ;)

      Sil
  6. Parca nefismiş asıl onu diyecektim. :)
    piyanoyla caldigi melodi pek tatlı.

    YanıtlaSil