Zihnin Arka Sokakları

"Ve en sonunda göreceğin aşk, verdiğin aşka eşit olacaktır." - The Beatles (The End) 🎵🐝💕🌻🌍🐾

11 Ocak 2017 Çarşamba

Kar Altında Hüzün Şarkıları

 "Şansımız yaver giderse eğer, bizim için kar bile yağabilir." - Haruki Murakami (After Dark)

After Dark'ı okurken hüzünlenmiştim. Murakami'nin tartışmasız en güzel kitaplarından biriydi bence. Neyse konumuz değil şuan. Bence Sufjan Stevens'ın kaydettiği şarkılar da çok hüzünlü, ne zaman dinlesem boğuluyorum, kar altında esir kalmış gibi. Folk müziğin en özgün sanatçılarından biri olan Stevens'la tanışmam çok eskiye dayanmıyor. Carrie & Lowell albümü sonrası dinlemiştim kendisini. Illinois'daki şarkılarla sevip, yeni albümüyle minik keşfime devam etmiştim. Sonra daha eskilere geçtim ve işte buradayım. Kar yağıyor bu günlerde. Hüzünlü mü neşeli mi bilemediğim bu hava durumuna, yine hüzünlü mü neşeli mil bilemediğim şarkılarıyla eşlik etmek tek gayem. Sevgiler.

2 yorum:

  1. Beklenen karlı şarkılar, tam da yağmurlar karımızı süpürürken geldi, yetişti 😊 Teşekkürler komşum. Murakami ile henüz tanışamadık 😑 sence hangi kitabı ile siftah yapmalıyım Zihin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben İmkansızın Şarkısı'yla başlamıştım fakat en iyi kitabını sana önermek istiyorum: Sahilde Kafka :)

      Murakami'nin sevdiğim yanı, çok derinlikli yazmasa da romanları keyifli, şarkı seçimleri tam benlik (Kafka'da Prince, Bob Dylan falan çalıyordu yanlış hatırlamıyorsam) ve rahat okunuyor.

      Sil