Zihnin Arka Sokakları

"Ve en sonunda göreceğin aşk, verdiğin aşka eşit olacaktır." - The Beatles (The End) 🎵🐝💕🌻🌍🐾

21 Ağustos 2016 Pazar

Çiçekleri, Kazakları, Aşkları ve Gözyaşları

İnceliklerin grubu diye bahsedilir The Smiths'ten. Sözleri her daim hüzün ve trajedi doludur. Ama bir o kadar da naiftir. Ne kadar karamsar olsa da, neşeli melodileriyle insanı uçurumlardan kurtarır. Seksenli yılların fenomenidir The Smiths; konserlerine ellerinde çiçekleri, yanlarında ise aşklarıyla, üzerlerinde desenli kazaklarıyla çocuklar gelir. Indie sahnesinin en benzersiz kitlelerinden birine sahiptir anlayacağınız. Gözyaşları, neşe birbiri içine girer konserlerinde. Daha on yılını bile dolduramadan dağılan bu grup nasıl olabiliyor da bu kadar sarsıcı bir miras bırakabiliyor geride ? Morrissey'in ince sözleri, Marr'ın yürek dağlayan melodileriyle bu kadar uyumlu olmayı nasıl başarıyor anlamıyorum. Nice yıllar bıraktık, sayısız yaşanmışlıklar; fakat şarkıları peşimizde hala.

Bugün birden bire radyoda How Soon Is Now çalsa, hangimiz kimyasına hakim olabilir ki? Ya da Still Ill, This Charming Man, Panic ve There Is A Light That Never Goes Out'u ezberden söylemeye başlamaz mıyız ? Yalvarmaz mıyız Please, Please, Please Let Me Get What I Want ile ebediyete ? Her zaman bambaşkadır The Smiths, dünyadaki müzik gruplarından her daim bir adım ileride durur. Çünkü bu kadar kısa zamanda bu kadar etkileyici şarkılar çıkarmayı nice rock efsanelerinin veya pop efsanelerinin başardığı görülmüş değildir. Dört albümlerinin hepsi de başucumuzda kuruludur. Sevgiler değişir, insanlar değişir ama Morrissey değişmez. The Smiths değişmez, o kazakları içerisinde dört oğlan çocuğu bizlerin dertlerini paylaşmak için nöbettedir. Ne yaşamış olduğunuzun önemi yoktur. Ben de pazar sabahında onları dinleyelim istedim. Dillere marş olan parçalarının aksine, kısmen bilinmeyen şarkılarını. Malum, kazak havası yaklaşıyor.

8 yorum:

  1. Morrissey benim kralımdır. Çok severim demek yetmez herhalde. Sözleri sanki benim ağzımdan yazılmış gibidir, efsanedir. The Smiths yine aynı şekilde. Birçok indie grup ve benim için efsanedir. İyi ki böyle bir grup çıkmış, iyi ki Morrissey müzik yapmayı seçmiş ve bize ulaşmış. Diyecek pek söz yok sanırım.
    Bu arada The Smiths gifindeki desenlere bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Morrissey'in kendisiyle sevgi-nefret ilişkisi yaşıyorum. Çok sevsem de bazen inanılmaz aptalca laflar ediyor ve kızıyorum. Günün sonunda affediyorum elbette.

      Kesinlikle !

      Sil
  2. Smiths'in sevdiğim birçok şarkısı var ama birisi Morissey deyince t-shirt diyorum yine de
    eline sağlık güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  3. Süper iyi geldi bu liste mahsustan bugün hibçirini dinlemedim yarına saklıyorum pazartesi sendromuna birerebir geleceğini düşünüyorum. Teşekkürler

    Kazak mevsimi de ne çabuk geldi ya hemen geçiverdi bu sene yaz iyi de oldu gerçi kış gelsin istiyorum artıık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oleeeey sevindim :)

      Kış da, yıl da bitsin artık. 2016'yı hatırlamak istemiyoruz. Geceleri serin oluyor burası hoşuma gidiyor artık.

      Sil
  4. TSSD (The Smiths Severler Derneği) üyesi olarak ilaç gibi bir yol listesi oldu bana :) An itibariyle dönüşe geçtik. Çok teşekkürler 🙋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte buna mutlu oldum :) TSSD kursak ciddi bir kitlemiz var bence. Smithlovers of the World Unite !

      Sil