Zihnin Arka Sokakları

"Ve en sonunda göreceğin aşk, verdiğin aşka eşit olacaktır." - The Beatles (The End) 🎵🐝💕🌻🌍🐾

21 Temmuz 2018 Cumartesi

Bunny Munro'nun Yalnızlar Diskosu

Sahnede "41 kere maşallah" dedirten adamın 41 sevdiğim şarkısını bu gece için sıraladım.
Bu listeyle sabahı ederiz muhtemelen. Hoşgeldiniz. Gecemiz uzun olsun.

"Bir kız hakkında hikaye anlatmak istiyorum,
Bilirsiniz işte, 29 numaralı odada yaşmakta..."


Yok kesmedi beni diyen varsa şuraya buyursun:

10 yorum:

  1. Naptınız sayın zihnin arka sokakları, işim gücüm var benim! :) Yarım dakikalık hallerini dinledim henüz, güzel bir liste.

    Şarkıları arka arkaya dinlemek istediğim zaman youtube'da konser videolarına bakıyordum, "Live at the Paradiso" en sevdiğim sanırım. Tabi görüntü ve ses kalitesini yeterli bulmayanlar olabilir, ben o karmaşayı seviyorum (karmaşa sözü iyi anlamda). Yalnız, I Had a Dream Joe o konser videosunun dışında kalmış (diyorlar), burada var: https://www.youtube.com/watch?v=tDUj_FSarGI (Neden bilmem, en sevdiğim şarkı bu N. Cave'den)

    Ve şimdi siz Spotify'a üye olmama vesile oldunuz! Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş arası iyi gider şarkılar :)

      Ben zaten I Had a Dream'i ve bulunduğu Henry's Dream albümünü çok çok severim. Hemen izliyorum o linki !

      Ne mutlu bana. Umarım hoşunuza gider. Liste yapmayı seven biriyseniz güzel bir platform-tüm eksiklerine rağmen. Sevgi ve barışla.

      Sil
    2. Linke baktıysanız o konserin iki gününün görüntülerinin karışımından oluşuyor sanırım. Müzik için o günlerden birininkidir diye düşünmüştüm ama direkt albümdeki kayıt gibi geldi sonra (diğer Paradiso videoları öyle değil!). Neticede öyle veya böyle bir karmaşa var :)

      Çok ilgisiz bulmazsanız bir şey soracağım. Burada daha önce bir Robert Plant yazısı vardı ve içinde Led Zeppelin'in favori beş grubunuzdan biri olduğunu söylüyordunuz. Diğerleri kimler? Ben N. Cave & Bad Seeds *gibi* kimleri sevdiğimi düşündüm de aklıma bir tek The Doors geliyor şu an. Belki sizin liste başkalarını da getirir :)

      Sil
    3. Videodaki şarkı stüdyo halinin biraz düzenlenmiş hali gibi geldi bana da. O dönem herhalde ucuza kaçmışlar klip çekmektense turne görüntülerini birleştirmişler :)

      Paradiso'da kurguya pek önem vermemişler. Mesela bir sahnede ceketi var adamın bir sonrakinde tshirtle. Fakat dediğiniz gibi güzel kayıt (kalite açısından olmasa da). The Good Son orada müthiştir. 90'ların kayıtlarını yeniden elden geçirseler aslında ne cevherler var. Bir zamanlar Morrissey hayranı iken onun da 90'lar kayıtlarına bayılırdım ki görüntü kalitesi daha beterdi :D

      Ne demek :) Müziğe dair her şey bu blogta ilgili olur. Ki her konuda laflıyoruz burada. Arkadaşlarla yemek konuştuğumuz bile oluyor bazen :D En sevdiğim grup her daim Rolling Stones'tu. Hala öyle. Bu aralar pek müziğe dair heyecan verici yeni şeyler yapmadıklarından yazmıyorum. Olsaydı hayranlığıma şahit olurdunuz :) Stones ve Zeppelin haricinde sayacaklarım: Doors, Pink Floyd ve ya Beatles derim ya da Jefferson Airplane. Eskiden blogumda bir zamanlar güzel bir liste hazırlamıştım. En sevdiğim 25 grup değil ama müzik tarihini en çok etkileyen 25 grup şeklinde. Bir ara onun yenisini yazmak istiyorum.

      Sil
    4. "...bayılırdım ki görüntü kalitesi daha beterdi" ... :) :) İşte bu! Bende biraz nankörlük de var. Müziği daha çok ruh halim kötüyken dinliyorum, düzelince aklım başka şeylere gidiyor ve belki o yüzden şöyle salim kafayla bir grubun tarihini, iyi-kötü kayıtlarını, elemanlarını vs incelemiyorum. Ama bloglarda benim açımdan çok güzel sürprizlerle karşılaştım; bu beklemediğim bir şeydi - genellikle makale tarzı yazılardan oluştuklarını sanırken çoğu blogda az veya çok müzik var :)

      Gruplarla ilgi cevabınız için teşekkürler. Bu arada "25 grup" diye kısaca bir arama yaptım şimdi (burada) ama farklı yazılar çıktı. Belki o liste burada değil, yenisini takip edeceğim.

      Sil
    5. Benimki mesela sadece müzik üzerine :) tabi aralarda başka meselelerden de konuşuyoruz.

      O listeyi güncelleme sırasında kaldırmıştım fakat sözüm var yenisini ve daha kapsamlısını hazırlayacağım. Hatta madem bu konu tekrar gündeme geldi iveldilik ile yayınlayacağım.Tarih için söz vermesem de 1-2 hafta içinde diyebilirim :)

      Sil
  2. Harika, bu eserleri bizlerle tekrar buluşturduğunuz için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Hayata güzel bir parantez açmamızı sağlayan sanatçılara çok şey borçluyuz :)

      Sil
  3. Bu listeye ben de "They Call Me The Wild Rose"u ekleyebilirim
    Ne güzel bir şarkıdır- ne güzel bir kliptir o!

    YanıtlaSil