Zihnin Arka Sokakları

"Ve en sonunda göreceğin aşk, verdiğin aşka eşit olacaktır." - The Beatles (The End) 🎵🐝💕🌻🌍🐾

2 Ocak 2018 Salı

Beynimi Aldırdım

Bol kavgalı oldu başlangıç. Dün akşam da arkadaşın biri çaldırdı. Gene yüklenmiş dertleri benim kapıma getirmiş. Usandım artık onun dertlerinden. Hoş bir şey değil şu söylediğim. Arkadaş dediğin yardımlarını hiç esirgememeli tabii. Fakat ne öneri getirsem onu reddeden birine de laf anlatmak can sıkıcı. Madem benim önerilerim kötü, danışma, bul kendi çözümünü öyleyse. Ne demeye beni geriyorsun ? Daha sana ne demeliyim  ?

Henüz yılın ikinci sabahındayım. Ve şiştim. Herkese teşekkür.

Zaten yılbaşı gecesi televizyonun sularında kaybolayım dedim, Black Mirror kötü çıktı. Hevesim gidiverdi. Nerede ilk iki sezon diyorum. Gene bence Netflix'li üçüncü sezon da bir yere kadar iyiydi. Nosedive ve Hated in the Nation çok başarılıydı. Shut Up And Dance ve San Junipero güzeldi. Kalanlar da idare ediyordu. Fakat yeni sezonun şimdilik ilk iki bölümünü beğenmedim. Tahmin edilebilir, yenilikçi değil, fikirleri kışkırtmıyor ve bıktırıcı. Herkes fazlasıyla sevmiş ilk episodu fakat ben az kalsın koltuğumda uyuyacaktım.

John Carpenter ustanın yeni Anthology'sini dinliyorum. Allahım, resmen bir rüya, unutulmayan filmlerinin ana tema müziklerini tekrar yorumlamış. Fog'lar, Halloween'ler gırla gidiyor. Korku sinemasında gönülden bağlıyım. Ne yaparsınız. Carpenter'ın üzerimde emeği çoktur.

Camel'ın ikinci gece biletleri de bitiyor. Tek kategori görünüyor kalan. Biriniz beni düşünüp durmadınız. Hunharca aldınız.

Yılbaşı hediyesi olarak kendime The Cure'un The Head On The Door albümünü satın aldım. Zaten ben geceyarısından sonra kendimi kaybetmişim. Robert'ın hayali evin içindeydi. Bilekleri kurtardım.

"Giderek hızım düşüyor, yıllar hızla ilerlerken, ben de batıyorum." (Sinking)


18 yorum:

  1. Benim için de yıl kötü başladı ve hala o etki devam ediyor.Umarım bir an önce aşarız bu kötü halleri.
    Arkadaşınız için yapacağınızı yapmışsınız,onu dinlemişsiniz bu bile yeter.
    Mutlu yıllar dilerim size gecikmeli de olsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha en başından kötülükleri atalım ki senin devamı güzel olsun :)

      Ben de öyle düşünüyorum. Ve eklerim, nice güzel seneler olsun :)

      Sil
  2. Gerçek dertleri olanlara saygısızlık ettiğini düşündüğüm, devamlı surette şikayet halindeki insanlara ben de tahammül edemiyorum. Hatta bugün o konuda bir şeyler yazacaktım, "sakin ol şimdi" deyip vazgeçtim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yapmışsınız fakat artık patlama noktasına ulaştığımdan ben sabredemedim :D Herkesin iyi günleri ve kötü günleri vardır. Nereden baktığınıza göre değişir. Fakat son tahlilde sadece dertlerden sözederek bir yere varamıyoruz.

      Sil
  3. black mirror bu sezon seven olmadı galiba.. 3sezon izledim ama 4ten emin değilim.. zaten teknofobili epizodik bir dizinin 18 bölüm çıkarması bile büyük bir şeydi, uzatıp kabak tadı vermeselermiş keşke.. arkadaşımdan rica ettim "izle bakalım benim beğeneceğim gibi mi?" diye, "beğenmezsin sen izleme boşuna" dedi.
    insanların öneri/tavsiye isteyim sonra da söyleneni umursamaması insanı mutsuz ediyor :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hang the DJ bölümünü merak ediyorum. Ne kadar Morrissey'le psikolojik harp içinde olsam da :p Yine de sezon sevimli bir başlangıç yapamadı gibi. Devamını yazarım.

      Tavsiyelerimin hepsini uygulamak zorunda değil tabi. Ama yani hiçbirine de kulak vermeyeceksen neden soruyorsun yani değil mi :D

      Sil
  4. black mirror sadece sezonun son bölümünde kendisini göstermiş biraz. ben de hiç beğenmedim. tüm sezonu çat diye tüketip bitirdim. ilk sezonlarda böyle miydi? bir bölümden sonra iki dakika kendime gelemez, en az üç gün bir şey izleyemezdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum ! Boğulma hissini kaybetmiş seri. Çoğu sevmez ama Nosedive bölümü dahi boğulma hissi yaratmıştı bende. Likelamalar vs.

      Sil
  5. Camel konusunda beni de kimse düşünmedi, çok üzgünüm :(

    YanıtlaSil
  6. Ooo resmen bir dizi ajanı varmış burada. Lütfen daha uzun yaz üşenme.


    *"Christine" yaa ne güzel filmdi. İzlemeyen varsa mutlaka izlesin.

    YanıtlaSil
  7. destek olmak için ben bilet almadım. :P

    eşofmanlı Şevket Hoca tarzı cevaplar denedin mi? "bence üzerine benzin döküp hıdrellez ateşinden atlamalısın" gibi?

    Ya da "oha yaa her kötü şey senin başına geliyor çok talihsizsin ve bence bu hiçbir zaman değişmeyecek" gibi...

    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaha tişikkirlir sipirmin :D

      Bir dönem ikincisi aklıma gelmişti ama o ilki ahahahaha hıdrellez ahahahahaha. Süpersin Saçaklı :)

      Sil
  8. Şu anda elimi omzuna koyup "seni o kadar iyi anlıyorum ki" diye gözlerine bakmak isterdim. Ve tamamiyle Saçaklı'ya katılıyorum. "Aynen öyle yap , evet canım , dünyanın en talihsiz adamı sensin ve bence intihar etmen için gerekli şartlar olgunlaştı" diye cevap vermelisin.Başka türlü anlamıyor bunlar. (Bunlarrrr !!! Tanrım kime dönüştüm ben )

    Ben de bir iştahla açtım Black Mırror'u ama ilk bölümü sevmedim , diğerlerine bakmadım henüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ters tepki onlarda işe yarayabilir katılıyorum :) Zaten biraz ona başladım. Kısa cevaplarla geçiştiriyorum. Bakalım.

      Sil