Zihnin Arka Sokakları

"Ve en sonunda göreceğin aşk, verdiğin aşka eşit olacaktır." - The Beatles (The End) 🎵🐝💕🌻🌍🐾

20 Eylül 2017 Çarşamba

Fleetwood Mac Dinleyen Çocuk

Dünyanın en önemli icracı grubu diyemeyiz belki ama bence rock tarihinin en özel gruplarından biri. Fleetwood Mac. Kırk senelik bir efsane. Mevcut kadrosuyla çoğu genç gruplara taş çıkarır. Hayranlığım öyle ki, benim bu grupla hatırlanmamı istiyorum. Ne Rolling Stones, ne Pink Floyd, ne Doors. Arkamdan "rahmetli Fleetwood Mac dinlerdi" densin. Bu grup çok farklı şeyler hissettiriyor.


Bünyesinde bir zamanlar Peter Green ve Bob Welch gibi müzisyenleri de barındıran, yola blues rock ile başlayan grup, kariyerinde daha hafif rocka yöneldi. Yetmişlerde çıkadıkları albümler iyi satış grafiklerine ulaşmayı başardı. Öyle ki Rumours çalışması tüm zamanların en çok satan sekizinci albümüdür. Ortalama kırk milyon resmi kopya satan albüm, bir çok eleştirmen için mihenk taşıdır. Meşhur Rolling Stone dergisi, hazırladığı özel bir seçkide, bu albümü tüm zamanların -beş yüz albüm içinde- en iyi yirmi altıncı albümü seçmiştir. Bin dokuz yüz yetmiş sekiz yılında yılın albümü ödülünü Grammy'lerde kazanan Rumours halen bugün geçerliliğini korumakta. Rumours, Dreams, Never Going Back Again, Don't Stop, Go Your Own Way, Songbird, The Chain, You Make Loving Fun, Gold Dust Woman şarkılarıyla başucu albümüdür dostlar.

Müthiş solist Stevie Nicks, gruba ismini de veren efendi adam Mick Fleetwood, yumuşacık sesiyle vokalist Christine McVie ile şahane gitaristlerden Lindsey Buckingham.

Onları dinlemek zevk veriyor. Çünkü gariptir, şarkıları insana şunu hissettiriyor, güzel anıları. Güzel zamanları. En ufak üzüntü, karanlık bazı dürtüler, keder veya benzeri kötü hislere yer yok ! Eğer şuan Fleetwood Mac dinliyorsanız odanızda içeriye güneş doğacaktır. Bunu Beatles lakayıtlığıyla gerçekleştirmiyor. Sizi inandırıyor. Gece yolculukları, aşk zamanları, tek yaşadığınızda, neşeliyken, üzüntülüyken iyi gider. Sevinç gözyaşlarına yer bırakır. Kedere değil.

Genelde rock gruplarının hit şarkıları bir süre sonra bayar. Eliniz uzanmaz. Fakat bunların bir çok eseri esrarengiz cazibeye sahip. Bin kere üst üste dinleyin şarkıyı, bin birinciyi istersiniz orada.

Peki en çok neyi seviyorum derseniz, Fleetwood Mac şarkılarına esrikçe eşlik etmeyi, tertemiz bir müzik ile bağıra bağıra. Zararlı alışkanlıklarım şükür yok. Bu grup varken insan neden mutluluğu başka yollarda arasın ? Kim sevmez ki Stevie Nicks'i (yakında zaten solo albümlerini de yazarım)?

Hani diyorlar ya o şarkıda, "seninle her yerde olmak istiyorum ben". Evet, bu şarkılarla her yerde, ne olursa olsun her zaman beraber olmak istiyorum ben. Sesi açın. Kim bilir, Zihin'in belki sesini duyarsınız, şarkıların arkasında. Bir çok popüler şarkısının yanında aralara özel, pek bilinmeyen hazineler de sakladım, saygılar. İyi dinlemeler.

4 yorum:

  1. İki yıl önceydi sanırım ,bir yazınıza denk gelmiştim.Yine Fleetwood Mac ile ilgiliydi ve Storms'dan bahsediyordunuz.O dönem ruh halime en iyi hitap eden şarkı oydu.Daha sonra diğer şarkılarını dinledim.Dediğiniz gibi muhteşem hepsi ve bende de bir hayranlık oluşturdular.Birgün ''Ben bunu bir blogta görmüştüm ama adı neydi o bloğun ?'' derken gecikmeli de olsa buldum burayı.Sayenizde böyle bir grupla tanışabildim ve daha nice katkılarınız oldu bana,teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Storms en sevdiğim şarkıları yeri dolmaz :) Yorumunuz için içten teşekkürler. Çok mutlu etti beni :) Keşke bir gün kendilerini canlı seyredebilsek.

      Sil
    2. Rica ederim.Ben de canlı dinlemeyi çok isterim.Umarım birgün o da gerçekleşir :)

      Sil